Verkeersdelicten

Binnen het strafrecht bestaan zogenaamde verkeersdelicten. HKS Advocaten is gespecialiseerd in het bijstaan van clienten die vervolgd worden naar aanleiding van een verkeersdelict. Naast de bekende bekeuringen (Wet Mulder) voor eenvoudige verkeersovertredingen kun jij bij verkeersdelicten denken aan:

  • rijden onder invloed van alcohol of drugs
  • doorrijden na een aanrijding
  • veroorzaken van een ongeval
  • joyriding
  • grove verkeersovertredingen

Een kleine verkeersovertreding wordt je bekend gemaakt door middel van het aanbieden van een transactie. Dit verloopt over het algemeen via het Centraal Justitieel Incassobureau. Indien jij het niet eens bent met de aan jou opgelegde bekeuring dan kunt hiervoor administratief beroep instellen. Op de aankondiging van de transactie staat uitgebreid vermeld hoe jij je beroep kunt indienen bij de Officier van Justitie.

Ook kan jij door de Officier van Justitie een strafbeschikking zijn opgelegd. Indien jij het niet eens bent met die strafbeschikking kunt jij bezwaar maken door verzet in te stellen bij het Openbaar Ministerie.

U bent verdachte in een verkeerszaak en jij moet voorkomen of jij wordt een strafbeschikking opgelegd

Het advies is om zo snel mogelijk in contact te treden met een advocaat van HKS Advocaten. Je strafrechtadvocaat kan in vervolgsprekken je informeren en rechtsbijstand verlenen bij deze verkeerszaak. Politie en justitie zullen je als verdachte aanmerken en kunnen ingrijpende maatregelen nemen zoals het invorderen van jouw rijbewijs en het in beslag nemen van jouw motorvoertuig. De strafrechtadvocaat van HKS Advocaten informeert je over de rechten en plichten binnen jouw strafdossier. De strafrechtadvocaat staat je bij op de terechtzitting waarin jij als verdachte bent aangemerkt bij een verkeerdelict of in een gesprek bij de officier van justitie die je een strafbeschikking .

Oproep ontvangen van het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR)?

Het kan zijn dat naar aanleiding van een verkeersdelict jij door het CBR wordt uitgenodigd voor het volgen van een cursus, of wordt verzocht zich te melden voor een onderzoek. In een dergelijke procedure is het advies om direct het advies in te winnen van een strafrechtadvocaat van HKS Advocaten. De strafrechtadvocaat van HKS Advocaten staat je bij in de procedure tegen het CBR. Je rechten en plichten worden bekend gemaakt tijdens het vertrouwelijke gesprek tussen jij en je advocaat.