Verkeersdelicten

Binnen het strafrecht bestaan zogenaamde verkeersdelicten. HKS Advocaten is gespecialiseerd in het bijstaan van clienten die vervolgd worden naar aanleiding van een verkeersdelict. Naast de bekende bekeuringen (Wet Mulder) voor eenvoudige verkeersovertredingen kunt u bij verkeersdelicten denken aan:

  • rijden onder invloed van alcohol of drugs
  • doorrijden na een aanrijding
  • veroorzaken van een ongeval
  • joyriding
  • grove verkeersovertredingen

Een kleine verkeersovertreding wordt u bekend gemaakt door middel van het aanbieden van een transactie. Dit verloopt over het algemeen via het Centraal Justitieel Incassobureau. Indien u het niet eens bent met de aan u opgelegde bekeuring dan kunt hiervoor administratief beroep instellen. Op de aankondiging van de transactie staat uitgebreid vermeld hoe u uw beroep kunt indienen bij de Officier van Justitie.

Ook kan u door de Officier van Justitie een strafbeschikking zijn opgelegd. Indien u het niet eens bent met die strafbeschikking kunt u bezwaar maken door verzet in te stellen bij het Openbaar Ministerie.

U bent verdachte in een verkeerszaak en u moet voorkomen of u wordt een strafbeschikking opgelegd

Het advies is om zo snel mogelijk in contact te treden met een advocaat van HKS Advocaten. Uw strafrechtadvocaat kan in vervolgsprekken u informeren en rechtsbijstand verlenen bij deze verkeerszaak. Politie en justitie zullen u als verdachte aanmerken en kunnen ingrijpende maatregelen nemen zoals het invorderen van uw rijbewijs en het in beslag nemen van uw motorvoertuig. De strafrechtadvocaat van HKS Advocaten informeert u over de rechten en plichten binnen uw strafdossier. De strafrechtadvocaat staat u bij op de terechtzitting waarin u als verdachte bent aangemerkt bij een verkeerdelict of in een gesprek bij de officier van justitie die u een strafbeschikking wil opleggen.

Oproep ontvangen van het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR)?

Het kan zijn dat naar aanleiding van een verkeersdelict het CBR u uitnodigt (vordert) voor het overhandigen van uw rijbewijs, dan wel u zichzelf moet melden voor een onderzoek. In een dergelijke procedure is het advies om direct het advies in te winnen van een strafrechtadvocaat van HKS Advocaten. De strafrechtadvocaat van HKS Advocaten staat u bij in de procedure tegen het CBR. Uw rechten en plichten worden bekend gemaakt tijdens het vertrouwelijke gesprek tussen u en uw advocaat.