Familierecht

Bij HKS Advocaten zijn Marian Houwing en Ellen Keijzerwaard gespecialiseerde advocaten op het gebied van familierecht. Dit is een uitgebreid rechtsgebied, maar waar het om gaat is dat alle aangelegenheden rond jouw persoonlijke (gezins-)situatie voorgelegd kunnen worden aan één van deze specialisten.
 
Je kunt hierbij denken aan:
  • scheidingstrajecten na huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwoning
  • ouderschapsplan
  • omgangsregelingen voor kinderen
  • vaststellen of wijzigen kinder- en partneralimentatie 
  • boedelverdeling
  • verdeling pensioenen
  • afstammingsrecht (erkenning, ontkenning en/of vaststelling ouderschap)
  • (ouderlijk) gezag, waaronder verhuiskwesties
HKS advocaten staat je als cliënt op deskundige wijze bij in juridische procedures.
 
HKS advocaten biedt ook uitgebreide dienstverlening op het gebied van mediation (bemiddeling) en overlegscheiden (collaborative divorce). 
 
Mediation is een vorm van bemiddeling tussen partijen met een neutrale mediator. Bij overlegscheiden hebben beide partijen ieder een eigen advocaat met als doel samen zonder een rechtszaak de scheiding te regelen. 
 
Ben je in een situatie beland waarin je niet meer in staat bent om met je (ex)partner tot overeenstemming te komen dan is het advies om contact op te nemen met HKS Advocaten. Mediation is een goed instrument om partijen aan tafel te krijgen en samen te laten werken aan een oplossing van het bestaande probleem. Overlegscheiden is goedkoper, duurzamer en sneller dan vechtscheiden 
 
 
Gratis kennismakingsgesprek aanvragen
 
Als je van plan bent om een scheidingstraject in te gaan, dan is het advies om eerst een kennismakingsgesprek aan te vragen met een van de specialisten van HKS Advocaten. Er komt veel kijken bij scheiden, niet alleen op financieel en juridisch gebied. HKS Advocaten heeft een zeer ruime ervaring met scheidingstrajecten en stelt zich ten doel om de scheiding voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen, met vooral aandacht voor de persoonlijke situatie. 
 
Familierecht en de geldende juridische regels zorgen vaak voor veel emotie en onduidelijkheid over wat er wel en niet mag/kan. HKS Advocaten biedt je aan om eens kennis te maken met één van onze specialisten. Dit kennismakingsgesprek is gratis en geheel vrijblijvend.